El ple desestima la moció dels comuns per aplicar mesures equitatives contra la sequera

Conscienciar la població per reduir el consum d'aigua ha estat l'únic punt en què s'han posat d'acord els grups municipals


  • Comparteix:

L'agricultura és qui està patint més les estriccions per la sequera / Foto: Cugat Mèdia

L'agricultura és qui està patint més les estriccions per la sequera / Foto: Cugat Mèdia

El ple ha desestimat la moció d'En Comú Podem que tenia per objectiu implementar mesures equitatives i compartides en la lluita contra la sequera. Hi han votat a favor la CUP i el PSC, i en contra els dos partits del govern, Vox i PP. La tinenta d'alcaldia Cristina Paraira han criticat que els acords proposats no anessin en la mateixa línia que el títol de la moció, i ha recordat als comuns que qui té la competència per sancionar un ús indegut de l'aigua és l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). En l'únic que han coincidit els set partits és en la necessitat de conscienciar la població en la reducció del consum d'aigua, un dels punts de la moció.

ESCOLTA-HO


La moció dels comuns criticava que en el context actual hi hagi importants restriccions del consum d'aigua al sector primari, industrial i ciutadà, però que en altres àmbits com el turisme l'exigència hagi estat menor. En aquesta línia, ECP instava el consistori a dotar de suficient pressupost les partides dedicades a les inversions i al manteniment de les infraestructures hídriques així com aplicar el règim sancionador de l'ordenança de sequera aprovada el 2018.

En la seva intervenció, la CUP ha recalcat la necessitat de canviar el focus i proposa un nou sistema econòmic que posi la gent al centre. El PSC ha volgut posar la mirada en el manteniment de la infraestructura hídrica i ha destacar que Sant Cugat compta amb una eficiència del 80% en les seves canonades.

Des de Vox han posat de manifest la necessitat de tenir un Pla Hidrològic Nacional, i ha recordat que Catalunya es va oposar al que va proposar el PP el 2001 que incloïa els transvasament de l'Ebre. El partit ultra també ha proposat bonificar a qui fa un consum responsable de l'aigua.


El Partit Popular ha criticat que el govern de la Generalitat podria haver fet més per preveure la sequera i construir més depuradores i dessaladores. Álvaro Benejam també s'ha mostrat en contra de fer públiques les dades sobre els grans consumidors i d'aplicar mesures al turisme, com demanava la moció.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.