El 12-M en clau santcugatenca: els noms de les llistes

El PSC no té cap polític local a la llista


  • Comparteix:

Tres de les polítiques i polítics de Sant Cugat que van  les llistes dels seus partits per a les eleccions del 12-M, Marta Canas (Junts), David Andrés (Cs) i Clara Ponsatí (Alhora) / Fotos: ACN i cedides

Tres de les polítiques i polítics de Sant Cugat que van les llistes dels seus partits per a les eleccions del 12-M, Marta Canas (Junts), David Andrés (Cs) i Clara Ponsatí (Alhora) / Fotos: ACN i cedides

Sant Cugat és una ciutat políticament molt potent en clau nacional i acostuma a aportar molts polítics que acaben sent diputats, en especial en l'espectre de l'antiga Convergència i l'actual Junts. Aquest dilluns es va acabar el termini que tenien els partits per presentar les seves llistes, i ja coneixem la majoria de veïns i veïnes de la ciutat que opten a una cadira al Parlament, encara que en la majoria de casos, hi opten de manera simbòlica. PACMA és el partit que aporta més santcugatencs, un total de sis, seguit de Cs, amb cinc. Junts té quatre representants locals a les llistes. En total es presenten 24 candidates i candidats santcugatencs, 12 d'aquests són dones i dos són caps de llista: Ignacio Garriga (Vox) i Clara Ponsatí (Alhora).


JUNTS + PUIGDEMONT

Mireia Ingla

Marta Canas

La llista de Junts+ Puigdemont incorpora quatre santcugatenques, tot i que la que té més números per sortir elegida diputada és la presidenta local de Junts, Marta Canas, que ocupa el lloc 31. A la llista també són l'exmembre de l'executiva local i expresidenta de la delegació local de l'Associació Espanyola Contra el Càncer, Esther Alòs (número 43); i la membre de l'executiva local Maria José Mata (71). Qui no hi és a la llista és l'exvicepresident del Govern fins a l'octubre de 2022, i actual tinent d'alcaldia de l'Ajuntament, Jordi Puigneró -el 2021 va ser el número 7-, ni tampoc l'alcalde, Josep Maria Vallès, que es va autodescartar recentment, tot i ser l'alcalde de la ciutat més gran que governa ara Junts. La que sí figura és l'exalcaldessa, Carmela Fortuny, en el lloc número 9 com a suplent.


ERC

Mireia Ingla

Esther Madrona

Esther Madrona ocupa el número 72 a la llista d'ERC. Actualment, és la regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica de l'Ajuntament, i en mandat passat va ser la regidora de Cultura.


VOX

Mireia Ingla

Ignacio Garriga

Ignacio Garriga torna a encapçalar la llista de Vox per Barcelona. Garriga va ser diputat al Congrés espanyol entre el 2019 i 2021, any en què passa a ser diputat al Parlament. Des de 2022, és el secretari general de Vox. A la llista de Vox també hi haurà el portaveu del grup municipal de Sant Cugat, Marcos Rodríguez, de número 9; i Felicidad Morera, de primera suplent.


CUP

Mireia Ingla

Núria Gibert

La llista de la CUP de Barcelona per a les eleccions al Parlament incorpora dos santcugatencs. Són els exregidors Núria Gibert, que ocuparà el número 11; i Ignasi Bea, que anirà al 36è lloc. No és el primer cop que concorren a uns comicis supramunicipals: Gibert va formar part de la llista dels anticapitalistes a les catalanes de 2021, i Bea era el número 3 a les darreres espanyoles.


COMUNS-SUMAR

Mireia Ingla

Rocío Luna

Rocío Luna ocupa el lloc 63 de la llista de Comuns-Sumar. Luna, que anava de número 6 a la llista dels comuns a les últimes municipals, és veïna del barri de Monestir-Sant Francesc.


CIUTADANS

Mireia Ingla

David Andrés

David Andrés és el número 3 a les llistes de Ciutadans (Cs) per a les eleccions catalanes. Andrés va anar de número 3 a la llista de Cs a les últimes municipals i ara no és l'únic membre del partit taronja que concorre a les eleccions catalanes. L'exalcaldable Aldo Ciprián anirà de número 12; la coordinadora de la formació, Maite Augé, ocuparà el 19è lloc; l'expresidenciable a l'EMD, Pepe Escofet assumeix al 56a posició, i l'excoordinador local, Martí Pachamé, que és el primer suplent. Pachamé, que a les últimes catalanes anave al 17è lloc, ja no forma part de l'agrupació santcugatenca de Cs.


PARTIT POPULAR

Mireia Ingla

Estrella Salanova

La regidora santcugatenca Estrella Salanova forma part de la llista de Barcelona del PP i ocuparà el lloc 68.


ALHORA

Mireia Ingla

Clara Ponsatí

L'eurodiputada per Junts, Clara Ponsatí, es presenta a les eleccions catalanes encapçalant la llista per Barcelona del partit fundat pel filòsof Jordi Graupera. Ponsatí va viure durant 20 anys a Sant Cugat.


PACMA

Francesc Cardoner

Dimitri Defranc

L'exregidor per la CUP i exalcaldable pel PACMA ocupa el quart lloc a la llista dels animalistes, la que més santcugatencs reuneix en aquestes catalanes. El segueixen Juanjo Corres (6), Concepció Dempere (7), Bibiana Navarro (53), Manuel Almagro (76) i l'expresident de l'EMD de Valldoreix Francesc Cardoner (81), que va anar de 6 a les eleccions espanyoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.