Un medicament per tractar el fetge gras, al pòdcast 'El Pou'

El grup de Malalties Hepàtiques del Vall d'Hebron Institut de Recerca ha participat en aquest estudi d'una farmacèutica nord-americana


  • Comparteix:

La malaltia per fetge gras metabòlic afecta un 25-30% de la població adulta europea, i un 20% d'aquests desenvolupa esteatohepatitis, que es caracteritza per la presència de greix, inflamació i dany a les cèl·lules del fetge. Els resultats preliminars de l'assaig clínic de fase III mostren que el fàrmac resmetirom és capaç de reduir els danys al fetge. En l'estudi, publicat recentment a la revista 'The New England Journal of Medicine,' participa Vall d'Hebron i el CIBER de Malalties Hepàtiques i Digestives (CIBEREHD). El fetge gras és la causa de malaltia hepàtica avançada que més ràpidament està incrementant-se a escala global. Aquesta patologia pot generar fibrosi hepàtica, la qual es relaciona amb complicacions cardiovasculars (infarts i ictus, entre d'altres), càncers no hepàtics i progressió a cirrosi. En parlem amb el doctor Joan Manuel Pericàs, membre del Servei d'Hepatologia de l'Hospital Vall d'Hebron i investigador del grup de Malalties Hepàtiques del Vall d'Hebron Institut de Recerca.

ESCOLTA-HO


RECUPERA TOTS ELS PÒDCASTS DE CIÈNCIA 'EL POU'



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.