Sant Cugat, el mercat de Volpelleres i els locals buits infrautilitzats


  • Comparteix:

ana.lemkow

Ana Lemkow


Publicat: el 14/abril
Opinió
Més Columnes de l'autor
PDF

L'Ajuntament de Sant Cugat ha fet un estudi sobre per què el Mercat de Volpelleres ha arribat a la situació actual: només queden tres parades i el Frankfurt. Han hagut de fer una diagnosi per posar sobre la taula els que ja moltes sabíem: la mala ubicació de l'entrada del Mercat, la falta de dinamització de l'espai, la falta productes diversos i l'alt preu dels productes degut, segurament, a l'alt preu de les concessions de les parades del mercat. Al meu entendre tot això estava clar i fins ara el consistori no s'ha mogut a buscar solucions eficients i factibles, que haguessin evitat arribar a aquesta situació.

Ara toca que l'Ajuntament es posi les piles si vol remuntar el Mercat i el pla que proposa a l'estudi es materialitzi en quelcom real, però anem tard, per arribar a aquestes conclusions només calia anar i mirar el que passa al barri. A Volpelleres, a més, s'estan infrautilitzant espais que ben segur es podrien posar a disposició de la ciutadania, concretament d'entitats que no disposen de local i que podrien dotar al barri de més serveis que actualment no disposem. Exemples que penso que serien interessants: un punt d'informació juvenil, actualment a Volpelleres ja hi ha un bon grapat de joves i més que n'hi haurà en alguns anys, un espai familiar per famílies amb infants de 0-3 anys, un espai on poder fer activitats culturals, etc. Atès que la masia de Can Canyameres, que haurà de ser un casal de barri, trigarà encara alguns anys a fer-se realitat, proposo utilitzar els espais infrautilitzats del mercat amb serveis com aquests, fins que el Casal de Can Canyameres, sigui una realitat. Això seria una altra forma de portar a la ciutadania al mercat. A vegades és qüestió de posar-hi imaginació i interès per veure com millorar un servei que no funciona i, per altra banda, veure com potenciem allò que tenim i que no estem utilitzant.

Des de Sant Cugat en Comú Podem vam fer una moció per proposar utilitzar els espais patrimoni de la ciutat actualment sense ús, aquesta moció es va aprovar per unanimitat, però no s'ha mogut res. Crec que manca ser més proactius i donar-li importància a allò que fa comunitat, que dinamitza els espais i enforteix les persones i les entitats que tenim a la nostra ciutat.

Nosaltres volem ajudar a construir un Volpelleres més comunitari i creiem que la creació del Consell de barri és una bona oportunitat per començar. També la posada en marxa del Servei d'Acció Comunitària que de segur reverteix en la millora del sentiment de pertinença al barri.

Tot i això, no puc deixar de dir que l'Ajuntament fa enquestes, diagnosis i plans, etc. potser per una falta de visió política o potser és que l'àmbit no els interessa especialment tal com es demostra amb actuacions com la utilització del camp de futbol de Volpelleres en un aparcament tot el cap de setmana, o el tancament del Centre d'Art Maristany, serveis especialment adreçats a la dinamització comunitària i benestar de la ciutadania de Sant Cugat

ANA LEMKOW és representant d'En Comú Podem al consell de barri de Volpelleres



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.